Workshop m/ Mads Mobæk

Tirsdag 07. februar hadde prosjektgruppen en programmeringsworkshop med Mads Mobæk. For dere som er tilknyttet NITH, er Mads er kjent og kjært fjes. Vi ble kjent med Mads allerede i første klasse, da han var hovedveileder ved skolen. Han hadde også repetisjonsforelesningene i Java, som mange av oss var på.

Mads ble uteksaminert ved NITH i 2010 med en bachelor i programmering. For øvrig med beste studieresultat det året. Nå tar han en master ved skolen, samtidig som han er ansatt hos Bekk Consulting AS. Mads var med på å lage Postens sporingsapp som hovedprosjekt i 2010. Han hadde alene ansvaret for iPhone versjonen, mens de andre på gruppa delte på Android utgaven.

Temaet for vår workshop var følgende:

  • Intro til iOS5
  • Objective-C
  • HelloWorld app
  • Twitter app
  • Resursser

 

 

 

 

 

 

 

 

Den første appen var en form for HelloWorld. Man skrev inn navnet sitt, bruker en knapp og skriver ut navnet i store bokstaver til et label. Kanskje ikke så vanskelig, men siden vi har svært forskjellig erfaring fra iOS og Xcode passet dette bra som en start.

Den andre appen var en smule mer komplisert, og svært relevant for oppgaven vi skal løse for Mattilsynet. Vi brukte Storyboards i Xcode til å sette opp views. Appens funksjonalitet var at man skulle hente twitterfeeden til NITH eller seg selv i et MasterView før man kunne velge en tweet og vise den i et DetailView. Litt utfordrende, og veldig lærerikt.

Etter workshoppen smalt Scrum-master til med pizza fra Peppes 🙂
En variant av vår faste onsdagslunch (slapp billig unna der gitt).

Tusen takk til Mads Mobæk for at han tok seg tid til å gi oss en kickoff på programmeringa. Hvis du vil, kan du følge Mads på Twitter.