Eksamen i PJ110 – Uke1, Eksamen i PJ110 – Uke2

DAG 6:

Etter en fin helg, var jeg klar til å kjøre på med eksamen igjen!

Dagen idag gikk egentlig ut på å komme i gang med arbeide og ta fatt på sitt ansvarsområde. Noen dro til Bjørvika og Vippetangen for å ta bilder til oppgaven, mens andre ble igjen og jobbet individuelt og diskuterte ulike problemer som dukket opp underveis. Siden vi har såpass klare arbeidsoppgaver er det egentlig ikke så vanskelig å holde arbeide i gang hele tiden, og vi ligger godt foran tidsmessig.

Jeg jobber nå med å designe og utvikle noe av produktene og kampanjen. Jeg samarbeider mye med 2 av de andre på gruppen, og vi snakker sammen hele tiden om hvordan vi skal gjøre det og hvordan ting skal se ut. Samarbeider funker skikkelig godt i hele gruppen egentlig!

Vi har ikke brukt noen kreative teknikker i gruppen i dag. Bare, som sagt, diskutert ting litt frem og tilbake.

 

DAG 7:

Vi fortsatte litt på det vi holdt på med i går, men måtte også komme opp med et slagord til Global Green Alliance. Da var det klart for nok en kreativ teknikk! =) Vi brukte gallerimetoden og fikk inspirasjon fra www.sloganizer.no og thesurrealist.co.uk/slogan. Dette var nettsider som genererte slagord utifra et gitt ord. Utrolig morsomt! Da vi hadde funnet ut hvilket vi ville bruke sjekket vi på nettet for å se om det allerede var brukt.

1. Hvilken kreativ teknikk brukte dere? En slags Gallerimetode. Vi skrev ned forslag på post-it lapper og stemte på dem vi likte best, så kom vi frem til en vinner.
2. Fordel med teknikken? Teknikken fremmer kreativitet. Den gir alle muligheten til å komme med sine forslag og meninger om hvem de likte best. Det er også mulig til å bruke en form for stimuli, før eller under anvendelse av teknikken.
3. Ulempe med teknikken? Hvis man ikke er i det kreative hjørne kan det være vanskelig å få noe ned på papir. Spesielt siden du ikke får mulighet til å bygge på andres ideer og bli inspirert av dette.

4. Når kan teknikken brukes?Jeg syns egentlig at den bør brukes i mellomstore grupper på ca 10 personer. Grunnen er at hvis man har liten gruppe kan det bli for få ideer, mens store grupper kan gi for mange og det kan ta lang tid å utføre og gå igjennom!

 

DAG 8:

Mens 3 av guttene har tatt for seg det meste av koding og sånne ting jeg ikke skjønner noe av, har vi 3 andre jobbet videre med kampanjen og produktene. I løpet av denne dagen har vi så og si blitt ferdige med våre oppgaver og fått levert mesteparten av innholdet til de 3 andre. Vi har satt opp en oversikt over hva slags medlemsskap man kunne gå inn i, og da måtte vi bruke en slags kreativ teknikk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle den. Vi kom frem til at vi måtte bruke utrydningstruende dyr! Derfra brukte vi vel en slags holy pen- metode for å finne ut hvilke dyr vi ville bruke.

Vi har kommet oss igjennom denne oppgaven er på en glimrende måte spør du meg. Gruppen har jobbet særs godt sammen, og vi utfyller hverandre godt kunnskapsmessig.

Gleder meg til i morgen da alt skal være på plass og vi skal gå igjennom løsningen. Morgendagen vil nok gå ut på å småpusse på oppgaven slik at den blir prikkfri.

 

DAG 9:

Sånn, da er oppgaven levert!

Jeg er kjempefornøyd med resultatet! Vi diskuterte og ble enige om at det var dette vi ønsket å levere. Vi har kommet frem til en kjempefin løsning, og det i goood tidfør deadline! Har aldri skjedd med meg før tror jeg 😉 I morgen er det fremføring av prosjektet. Det blir spennende å se reaksjonene!

Jeg ønsker heller å skrive et mer avsluttende innlegg i morgen. Så da ønsker jeg heller alle lykke til med fremføringen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *