Oppsett av utviklermiljø

Forrige uke fikk vi satt opp et prosjekt på github.com (en nettbasert tjeneste for versjonskontroll), og alle fikk kontakt med dette. I dag skulle vi koble opp XCode 4 til github slik at vi kunne lage en prototype av applikasjonen, noe som viste seg å gi noen utfordringer med tanke på at flere av oss skal kunne jobbe på det samme prosjekt samtidig.

Det gikk greit å koble opp prosjektene, men så fort vi startet å gjøre endringer på filer ble det konflikter med selve prosjektfilen til XCode.

Etter noe prøving og feiling, reversering av endringer som ble gjort og litt ekstra fikling ble disse problemene til slutt glattet ut, men vi må fortsatt være påpasselige med hvem som gjør hva. Vi må avklare hvem som kan gjøre endringer på hvilke filer i forkant.

For oss har dette resultert i at vi har gitt hver enkelt av oss ansvar for enkeltfiler i prosjektet, og hvis det skal gjøres endringer på en fil man ikke har ansvar for må vi snakke med den som har det før vi gjør noe.

Denne manuelle “versjonskontrollen” kan egentlig bety at fordelene med versjonskontroll kan bli kansellert ut av ulempene. Vi får nok ikke benyttet github til sitt fulle potensiale, men det krever sitt av alle som skal benytte det å lære det skikkelig først, så vi har forsøkt å holde kompleksiteten i prosjektoppsettet på et minimum.

Vi får se hvordan dette går, og eventuelt revurdere om det er aktuelt å bruke github når vi skal lage den endelige løsningen.