Blåskjellvarsel lansert

Nå blir det enda enklere å sjekke blåskjellvarselet. Fra og med i dag kan du laste ned blåskjellvarselet som app for iPhone.

Applikasjonen finner automatisk ut hvor i landet du befinner deg, og serverer deg det siste varselet fra Mattilsynet rett på telefonen. Du finner også oversikt over alle uttaksstedene Mattilsynet har, og hvor det er trygt å spise blåskjell.

Blåskjellvarselet på matportalen.no er en populær tjeneste. Etter at mange begynte å få smarttelefoner, har Mattilsynet mottatt mange henvendelser fra brukere som ønsker varselet som app.

Det er viktig å kunne nå brukerne våre der de er, og en app lar oss gjøre nettopp det. Vi er glade for å kunne tilby alle de som ønsker å plukke blåskjell til eget bruk en bedre tjeneste når vi nå lanserer app-en. Det sier IKT-direktør i Mattilsynet, Odd Ingebretsen.

App-en er utviklet av en gruppe studenter fra NITH på oppdrag fra Mattilsynet. De har hatt praksisplass hos Shortcut, et selskap som spesialiserer seg på utviklingen av applikasjoner til smarttelefoner.

For å laste ned app`en kan du skanne QR koden, eller klikke deg inn her. Du kan også søke etter “Blåskjell” i App store.

Kilde: Matportalen.no